Fit babeczki Bez cukru i glutenu – idealne do kawy

Baneczki maja pyszny czekoladowy, a dzięki wielu składnika są syte i wartościowe.
Babeczki z wszystkiego co zostało w kuchni 😊

Muffinki z czekoladą 😋

Do przygotowania muffinek potrzebujemy:

1 dużego banana
1 jajko

1 mały jogurtu naturalny
2 łyżki mąki ryżowej
łyżka płatków migdałów
1 łyżka kakao
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

1 łyżka orzechów włoskich
2 łyżki wiórków kokosowych

Wszystko blendujemy na gładka masę i wlewamy w foremki.

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C pieczemy 25 minut.

Najpierw wyłącz piekarnik, zostaw 10 minut i dopiero otwórz 😊.

 

 

IMG_1697 IMG_1698