Produkty
▶️ budyń waniliowy bez cukru
▶️ 2 szklanki Mleka 0 lub 0,5 % (do budyniu)
▶️ 500 g twarogu chudego
▶️ 4 łyżki kawy zbożowej
▶️ 6 łyżeczek żelatyny
▶️ Duży Jogurt naturalny gesty (500 g)
▶️ Miód lub słodzik np bolero
▶️ pół szklanki wystudzonej kawy
▶️ Biszkopty okrągłe (można na części ze zdrowa znaleść bez cukru)
Przygotowanie:
Biszkopty moczymy w kawie układamy na formie (okrągła 24)
*️⃣ Gotujemy tradycyjnie budyń
*️⃣ W odrobinie wody rozpuszczamy żelatynę
*️⃣ Kawę zbożowa rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody
Twaróg, jogurt, miód (słodzik) blendujemy i dodajemy stopniowo resztę składników.
Całość wylewamy na blachę i posypujemy kakao lub utarta czekolada.
Wkładamy do lodówki na noc 🌛⭐️